De Gildeslager: Ambacht met Passie!

Afbeelding

Over ons

"40 jaar kwaliteit en vakmanschap"

In 2016 vieren wij ons 40-jarig jubileum! Natuurlijk zijn er de afgelopen jaren veel dingen veranderd. Wat is gebleven is onze passie en onvoorwaardelijke liefde voor het ambacht. U merkt dat meteen bij binnenkomst; onze toonbank is rijkelijk gevuld met heerlijke eigengemaakte specialiteiten, vers vlees van superkwaliteit, salades, vleeswaren en worstsoorten. Natuurlijk mag u rekenen op een goed advies én een lekker kopje koffie!

Gildeslager Brandts is lid van de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). Dit is de enige branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland. Hiermee werken wij samen aan een professionele en toekomstbestendige slagersbranche waarin de slager succesvol kan zijn als ondernemer, werkgever en vakman.

Wij staan voor u klaar,
Familie Brandts en alle medewerkers


WAT SLAGERIJ BRANDTS MAAKT....   DAT SMAAKT!!


Historie

1976

De winkel wordt geopend door Jos en Miets Brandts. In 1978 wordt de kruidenierszaak verbouwd tot een slagerij en door de jaren heen heeft Jos diverse keren deelgenomen aan vakwedstijden, met goed gevolg. Zo is er eind jaren tachtig 6 jaar achter elkaar goud behaald met de gekookte achterham, gebraden gehakt, leverworst, hamspek.

1991

De winkel wordt verbouwd.

1995

Het bedrijf krijgt een EEG hygiëne erkenning. Ondertussen begint Richard met de slagersopleiding, waar deze met goed gevolg wordt afgerond in 2000.

1998

Richard wordt medevennoot.

2009

Tijdens de internationale Slavakto vakwedstrijden worden de gekookte achterham, gebakken leverpastei en gevulde kalfsrollade bekroond met goud.

2010

Het bedrijf wordt lid van Het Worstmakersgilde.

Tijdens de VAS valt slagerij Brandts weer in de prijzen. Dit keer met de gekookte achterham, gebakken leverpastei en met de gevulde kalfsrollade.

2012

Slagerij Brandts doet mee met de internationale Slavakto vakwedstrijden en wederom vallen we in de prijzen. Dit keer met goud bekroond: bloedworst, gevulde kalfsrollade, gekookte achterham. Goud met ster voor de producten: hamspek, gebakken leverpastei, Aachen leverworst.

Richard rondt met goed gevolg de cursus Meester Worstmaker af en zijn certificaat wordt overhandigd door André Kuipers in januari 2013

Afbeelding

Maastrichtse slager in de prijzen

De Maastrichtse slager Jos Brandts (35) uit Caberg kreeg uit handen van de bekende quiz-master Fred Oster twee eerste prijzen voor zijn slagersprodukten. Zowel met de ham als met het gebraden gehakt behaalde Brandts de gouden erkenning van het IAS, het Instituut Ambachtelijke Slagersprodukten.

De feestelijke prijsuitreiking vond plaats in de Flevohof op de voormalige Zuiderzeebodem. De erkenningen van het IAS worden jaarlijks uitgereikt om het ambachtelijk karakter van slagersprodukten te bevorderen.

Meester worstmaker

Richard Brandts geslaagd voor opleiding ‘Meester Worstmaker’

Tijdens de Jaarvergadering van Het Worstmakersgilde op 21 januari 2013 heeft astronaut André Kuipers bekend gemaakt dat Richard Brandts is geslaagd voor de opleiding ‘Meester Worstmaker’.

Meester Worstmaker

De opleiding ‘Meester Worstmaker’ is een initiatief van Het Worstmakersgilde en bedoeld om de vakkennis van de aangesloten leden op een nog hoger peil te brengen. Zo krijgt
men nog meer inzichten als het gaat om het gebruik van grondstoffen, kruiden en specerijen. Elk onderdeel wordt met een theorie- en praktijktoets afgesloten.
Richard Brandts heeft alle toetsen glansrijk doorstaan. Vermeldenswaardig is dat slechts een select gezelschap jaarlijks aan deze opleiding mag deelnemen.

Vakman

De verkregen inzichten neemt Richard Brandts zeker mee in de worstmakerij. Niet alleen komt dit de bereiding van het bestaande assortiment worst en vleeswaren ten goede,
ook mag u rekenen op smakelijke innovaties. Meer in het algemeen is de worstmakerij van Gildeslager Brandts ingericht volgens alle hedendaagse eisen op het gebied van voedselveiligheid. Hier verwerkt men uitsluitend kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, kruiden en specerijen.

Het Worstmakersgilde

Net als bijna 200 collega-slagers is Gildeslager Brandts aangesloten bij Het Worstmakersgilde. De rode draad door de formule is authentiek vakmanschap. Heel regelmatig nemen de ondernemers op regionaal niveau een kijkje in elkaars worstmakerij. Zo wordt men continu gevoed met nieuwe recepturen en bereidingswijzen. Het resultaat ziet u in de toonbank: een groots assortiment smaakvolle vleeswaren, worst, traiteur en vleesspecialiteiten.

Afbeelding

Erkend leerbedrijf

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) erkent Gildeslager Brandts in Maastricht als leerbedrijf conform artikel 7.2.10, lid 1 van de Wet educatie en beroepsonderwijs. Door deze erkenning is de organisatie bevoegd om stages en leerbanen te verzorgen voor het middelbaar beroepsonderwijs.

Onze website maakt gebruik van cookies

We zijn verplicht om je te informeren over en jouw toestemming te vragen voor cookies op onze website. Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te faciliteren. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.